Динаміка сигнальних перетворень при стрибках частоти - Філіпський, Ю. К.; Клепікова, С. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Одним з актуальних питань для збільшення швидкодії систем зв’язку є аналіз та визначення перехідних процесів, що виникають у колах під час стрибків частоти, яка в наш час широко використовується як носій інформації. Проаналізовано вплив зміни частоти вхідного сигналу відносно резонансної на амплітуду, фазу та частоту вихідного сигналу. Розглянуто перетворення сигналу в разі стрибка частоти коливання вхідного сигналу за умови постійної амплітуди в залежності від параметра розладу.