Вплив параметрів переливного клапана на динамічні характеристики гідросистеми з LS-регулюванням - Бурєнніков, Ю. А.; Козлов, Л. Г.; Петров, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
У ВНТУ розроблено запобіжно-переливну секцію, що забезпечує роботу гідросистеми в трьох режимах: перепуску, регулювання та перевантаження. Основною перевагою розробленої запобіжно-переливної секції є те, що в режимі перепуску знижені непродуктивні втрати потужності в гідросистемі. За складеною математичною моделлю гідросистеми визначено вплив параметрів клапана на час перехідного процесу Тр та перерегулювання ? величини тиску . На основі отриманих залежностей розроблено рекомендації щодо сполучення конструктивних параметрів під час конструювання переливного клапана для гідросистем з LS-регулюванням.