РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО МОДУЛЯ ВЕБ-ДОДАТКА ДЛЯ РОЗПОДІЛЕННЯ РОБОЧИХ ПРОЦЕСІВ «МЕНЕДЖЕР ЗАВДАНЬ» - Варчук, І. В.; Лишак, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2019)
У сучасному світі актуальним є питання пришвидшення робочого процесу для збільшення ефективності використання робочого часу. «Менеджер завдань» — інструмент для управління проектами, який значно спрощує робочий процес. Основним завданням такої системи є полегшення розподілу завдань між працівниками та забезпечення контролю їх виконання. Завдяки використанню таких програм, користувач зможе заощадити час на нарадах і оффлайн-обговореннях. Крім цього, такі платформи дозволяють дізнатися, наскільки ефективно і злагоджено працює команда. Все, що потрібно — відкрити сервіс і подивитися, що відбувається зараз в проекті. Менеджер завдань може використовуватись як на підприємствах для покращення організації робочого процесу, так і пересічними користувачами, наприклад для планування відпустки, вихідних тощо. Проаналізовано низку сучасних рішень розроблення таких аналітичних інформаційних систем, які дозволили визначити основні їх недоліки та обмеження, які необхідно усунути. Запропоновані підходи для їх усунення. Розроблено комплекс моделей таких систем у UML-нотації. Здійснено програмну реалізацію модуля на JavaScript. JavaScript швидкодійний, має велику кількість бібліотек та велику спільноту розробників. Клієнтська частина написана на Angular, серверна частина — на NodeJs та Express. Для збереження даних використовується MySQL, який, у свою чергу, працює з сервером за допомогою ORM Sequelize. Sequelize дає змогу в майбутньому змінювати базу даних без переписування коду, потрібно буде змінити тільки конфігурації додатку. Такий набір технологій забезпечує додатку достатню швидкодію та легку підтримку. Проаналізувавши аналогічні рішення, зазначимо переваги розробки: зрозумілий інтерфейс, висока швидкодія, кросплатформність, продукт з відкритим кодом, що важливо у випадку, якщо користувачам будуть потрібні якісь специфічні функції, тоді вони зможуть самостійно додати їх в проект, без втручання розробників модуля. Також цей програмний модуль можна використовувати на будь-якому пристрої з екраном для відображення та підключенням до Інтернету для завантаження інформації.