Моделювання процесу вібросилового формування декоративних блоків із застосуванням еластичних адаптивних доущільнювачів. - Ратушняк, Г. С.; Слободян, Н. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено параметри ущільнення декоративних стінових блочків. За запропонованою моделлю визначено: раціональний режим ущільнення, оптимальні величини тиску привантаження, амплітуду та частоту коливань.