МЕТОД АНАЛІЗУ ТРИВАЛОСТІ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМНОГО КОДУ З УРАХУВАННЯМ АРХІТЕКТУРИ МІКРОКОНТРОЛЕРА - Чопей, Р. С.; Федасюк, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2018)
Розглянуто загальні проблеми, які можуть виникнути під час аналізу тривалості виконання програмного коду вбудованої системи. Огляд існуючих підходів, проведений авторами, показав, що методи, засновані на аналізі кеш-пам’яті та архітектури конвеєра команд мікроконтролера, неефективні для оцінки тривалості виконання програмного коду, що виконується на мікроконтролерних вбудованих системах. Один зі способів підвищення ефективності аналізу тривалості виконання програмного коду — це врахування внутрішньої архітектури мікроконтролера, включаючи затримки, що відбуваються під час обміну даними між внутрішніми модулями мікроконтролера та затримками при передачі даних через стандартні інтерфейси зв’язку. Запропоновано метод аналізу тривалості виконання програмного коду з урахуванням швидкості обміну даними між внутрішніми модулями мікроконтролера та швидкості надсилання даних через інтерфейси зв’язку. Чисельними експериментами доведено підвищення точності отриманих результатів у порівнянні з існуючими методами. Підвищення ефективності запропонованого методу, можливе шляхом врахування тривалості читання даних з оперативної пам’яті, а також за рахунок автоматизації процесу розрахунку тривалості виконання програми.