Матричний аналіз надійності складних систем - Бевз, С. В.; Бурбело, С. М.; Томашевський, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Матричний аналіз надійності електроенергетичних схем дозволяє розглянути узагальнену характеристику еквівалентного джерела живлення як базового елемента повної матриці взаємозв’язків. Послуговуючись даним артефактом, математична модель надійності структурної схеми може бути подана у вигляді принципу вкладених матриць, що розкриває взаємозв’язки між окремими блоками повної матриці надійності схеми.