Синтез легких ядер у гідридах механічною активацією зі зниженим електронами потенціальним бар’єром - Скібінський, Л. П.; Петрук, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано електромагнітну теорію -розпаду n-нейтронів і на її основі розроблено теорію синтезу легких ядер у гідридах із пониженням електронами потенціального бар’єра. Вона пояснює принцип роботи гідродинамічних теплових генераторів із механічною активацією компонентів синтезу і відкриває можливість для створення нових типів реакторів синтезу легких і важких ядер.