ІНДУКЦІЙНЕ НАГРІВАННЯ ТОНКОЇ ФЕРОМАГНІТНОЇ ПЛАСТИНИ В ПОЛІ ПЛОСКОГО КІЛЬЦЕВОГО СОЛЕНОЇДА - Батигін, Ю. В.; Сабокар, О. С.; Стрельнікова, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розв’язана фізико-математична задача, пов’язана з процесом проникнення магнітної поля в плоский екран, який є ділянкою листового металу. Проаналізовано отримані результати. Такий розв’язок є описом актуальної та сучасної технології обробки металів імпульсними магнітними полями з метою досягнення необхідних міцнісних або електрофізичних властивостей. Отримані аналітичні вирази можуть бути корисними як для інженерних, так і для дослідницьких розрахунків. Подані результати можуть бути використані також для оптимізації конструкцій інструментів індукційного нагрівання.