ЗАСТОСУВАННЯ ПРИРОДНИХ АДСОРБЕНТІВ В ТЕХНОЛОГІЯХ ПЕРЕРОБКИ РІДКИХ ВІДХОДІВ - Іванченко, А. В.; Пінчук, Д. В.; Єлатонцев, Д. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
У статичних умовах досліджено процеси переробки рідких промислових та побутових відходів природними дисперсними адсорбентами: бентонітом, цеолітом, а також сорбентами на основі соняшникового лушпиння та кукурудзяних качанів. Підібрано оптимальні технологічні параметри процесу вилучення смолистих речовин та фосфатів з промислових та побутових стоків, відповідно. Встановлено, що в результаті очищення забезпечується граничнодопустима концентрація вказаних забруднень в очищеній воді.