ГАЗОУТВОРЮВАЧІ ДЛЯ ПІНОМАТЕРІАЛІВ НА ОСНОВІ РІДКОГО СКЛА - Римар, Т. Е. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Досліджено вплив газоутворювальних агентів на властивості та фазовий склад піноматеріалів на основі рідкого скла. Встановлено, що використання перекису водню як газоутворювача в процесі виготовлення таких матеріалів шляхом термічного спучення у НВЧ-установці дозволяє отримати структурно-однорідний матеріал з достатньо високими показниками міцності.