Моделювання генерації сигналу та прогнозування координат енергетичних центрів зображень лазерних пучків із застосуванням фільтрів Калмана - Кокряцька, Н. І.; Гринчишин, Р. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено модель прогнозування координат енергетичних центрів зображень плям лазерних пучків із застосуванням фільтрів Калмана, що дозволило покращити точність прогнозування координат енергетичних центрів зображень плям лазерних пучків до 1...2 піксела.