ВПЛИВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО СТАТУСУ ЗАЙНЯТИХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ НА ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ ЗДОРОВ’Я - Заюков, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Проаналізовані теоретичні аспекти впливу соціально-економічного статусу на здоров’я громадян. Визначені основні детермінанти, які формують соціально-економічний статус (за категоріями населення, за видами економічної діяльності, за рівнем матеріальних доходів) та їх вплив на здоров’я зайнятого населення України. З’ясовано, що поруч із боротьбою з нерівністю за доходами, перспективними напрямками підвищення рівня людського капіталу здоров’я є активізація освітнього чинника, професійного зростання та процесів дотримання принципів його самозбереження.