ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЕФЕКТУ ЛОКАЛІЗОВАНОГО ПОГЛИНАННЯ ВИПРОМІНЮВАННЯ У РОЗСІЮВАЛЬНИХ ЧАСТИНКАХ НА МУЛЬТИСПЕКТРАЛЬНІ ВИМІРЮВАННЯ - Кватернюк, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Досліджено вплив ефекту локалізованого поглинання випромінювання хромофорами у розсіювальних частинках різної форми неоднорідних біологічних середовищ на точність мультиспектральних вимірювань їх біофізичних та структурних параметрів. Розраховано поправкові коефіцієнти для моделей неоднорідних біологічних середовищ з частинками різної форми та їх залежності від довжини хвилі та геометричних розмірів частинок. Отримані результати важливі для зменшення похибок вимірювання біофізичних та структурних параметрів неоднорідних біологічних середовищ мультиспектральними методами.