СИСТЕМА НЕІНВАЗИВНОГО КОНТРОЛЮ ТЕМПЕРАТУРИ БІОЛОГІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ - Шликов, В. В.; Данілова, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Запропоновано спосіб сканування поверхні біологічного об’єкта за допомогою мікропроцесорної системи на основі пірометра, що дозволяє побудувати форму кривої спектрального розподілу для щільності потужності електромагнітного випромінювання біологічного об’єкта в інфрачервоному діапазоні, а також реалізувати неінвазивне вимірювання температури серця в умовах штучного кровообігу. Отриманий за допомогою такої системи розподіл температури в міокарді дає додаткову діагностичну інформацію про наповнення судин серця кров’ю, а також інформацію про ступінь ішемії судин.