МОДЕЛЮВАННЯ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ СИСТЕМИ ОСНОВА–ФУНДАМЕНТ–СПОРУДА ЗА ПІДСИЛЕННЯ СТОВПЧАСТИХ ФУНДАМЕНТІВ СУЦІЛЬНОЮ ФУНДАМЕНТНОЮ ПЛИТОЮ - Войцеховський, О. В.; Маєвська, І. В.; Сазонова, І. Р.; Ковальчук, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Проаналізовано вплив піддатливості основи та просторової жорсткості надфундаментних конструкцій на перерозподіл навантажень між фундаментами виробничої три- чотириповерхової будівлі з каркасною конструктивною схемою, який дозволяє оцінити коректність підсилення фундаментів підведенням суцільної фундаментної плити в рівні підлоги першого поверху. Підсилення викликане збільшенням навантаження під час реконструкції.