УТОЧНЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ПРОЦЕСІВ У ВИМІРЮВАЛЬНИХ ТРАНСФОРМАТОРАХ СТРУМУ ТА ЇХ МАТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ - Мокін, О. Б.; Мокін, Б. І.; Хом’юк, Я. В.; Кривоніс, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Виходячи з фізики процесів, що протікають у вимірювальних трансформаторах струму, уточнено існуючі характеристики цих процесів та їх математичні моделі, як статичні, що характеризують залежність дійсного значення вихідного струму від вхідного, так і динамічні, що характеризують перехідні процеси в обмотках цих трансформаторів при переході їх магнітопроводів від ненасиченого стану до насиченого і навпаки.