АНАЛІЗ ПОХИБОК ВИМІРЮВАННЯ ПЛОЩІ УШКОДЖЕНИХ ДІЛЯНОК НЕОДНОРІДНИХ БІОЛОГІЧНИХ СЕРЕДОВИЩ МУЛЬТИСПЕКТРАЛЬНИМ МЕТОДОМ - Кватернюк, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
В прикладних задачах екологічного контролю, біомедичної діагностики та контролю якості продукції необхідно вимірювати площу ушкодженої ділянки об’єкта дослідження. В роботі проаналізовано оптичну схему засобу мультиспектрального телевізійного вимірювального контролю параметрів неоднорідних біологічних середовищ з використанням дифузного освітлення об’єкта дослідження за допомогою інтегрувальної сфери та лінійки світлодіодів. Після вимірювання біофізичних та структурних параметрів неоднорідних біологічних середовищ та порівняння їх з нормою засіб визначає нормальні і ушкоджені ділянки об’єкта дослідження та вимірює їх площу. Наведено приклад розрахунку похибки вимірювань площі ушкодженої ділянки мультиспектральним методом.