ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ В ПРОЦЕСІ РЕМОНТУ РОТОРА ТУРБОКОМПРЕСОРА ДВИГУНА ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРАННЯ - Ночвай, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Проаналізовано наявні в різних літературних джерелах інформації рекомендації для вибору методів зміцнення та відновлення зношених деталей машин. З метою зміцнення та відновлення номінальних розмірів роторів вибрано метод газополуменевого напилення зносостійких покриттів. Значення економічного показника надійності ротора Ке дорівнює 17,46. Вищу надійність ротора досягнуто за рахунок додаткових затрат при зміцненні ротора з використанням порошку ПГ-10Н01; використано поняття ціни надійності ротора Вн, яка дорівнює 1800 грн. Для повнішої оцінки надійності застосовано комплексні показники надійності відновленого ротора: коефіцієнт готовності Кг = 0,999; коефіцієнт технічного використання Ктв = 0,998.