ЕКЗОТЕРМІЧНИЙ ОБІГРІВ НАДЛИВІВ В ПРОЦЕСІ ЛИТТЯ ЗА ГАЗИФІКОВАНИМИ МОДЕЛЯМИ - Буровский, М. Й.; Дорошенко, В. С.; Бабіч, М. В.; Янченко, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розроблено три способи виготовлення екзотермічних вставок з використанням газифікованої моделі як несучу конструкцію. Способи включають застосування вуглеводневих матеріалів без додаткового забруднення піщаної формувальної суміші, що багаторазово використовується в процесах лиття за газифікованими моделями. Розрахунок витрат на виробництво розроблених екзотермічних вставок за рахунок вибору оптимальної сировини, наявної на вітчизняному ринку, показав ефективність їх застосування. Запропоновано концепцію комп’ютерного моделювання геометричної форми надливу в умовах лиття за газифікованими моделями.