МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ДИНАМІКИ АКТИВНОСТІ РАДОНУ В ПРАКТИЧНО ІЗОЛЬОВАНОМУ ПРИМІЩЕННІ - Клименко, Н. А.; Лебедь, А. А.; Мащенко, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Проаналізовані відомі в науковому співтоваристві моделі ексхаляції та еманування радону з ґрунту та будівельних матеріалів будинків в різноманітних закритих приміщення (штольні шахт, тунелі метро, підвали, квартири тощо). Запропонована фізична модель динаміки об’ємної активності радону в практично ізольованому приміщенні, яка описується диференціальним рівнянням першого порядку. Наводяться експериментальні результати дослідження швидкості надходження радону в практично ізольоване приміщення та їх відповідність запропонованій моделі.