Функціональна залежність складових втрат потужності у вітках електричної мережі від потужності у вузлах - Лежнюк, П. Д.; Кулик, В. В.; Бурикін, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто актуальну проблему визначення втрат потужності та електроенергії від транзитних перетоків. Розроблено метод розрахунку окремих складових втрат потужності у вітках схеми електричної мережі, які викликаються потужностями у вузлах. Метод ґрунтується на використанні алгоритмів і програм розрахунку усталених режимів електричних мереж і призначений для визначення втрат від транзитних перетоків потужності.