ОЦІНЮВАННЯ НАДІЙНОСТІ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ РОЗПІЗНАВАННЯ МОВЦІВ КРИТИЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ - Биков, М. М.; Ковтун, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Подано математичне обґрунтування надійності автоматизованої системи розпізнавання мовців критичного застосування з урахуванням її структурних особливостей та впливу параметрів каналу передавання мовного сигналу на можливість виникнення в останньому випадкових завад. Отримані результати дозволяють оптимізувати структуру системи і вибрати оптимальну тривалість парольної фрази для підвищення достовірності автоматизованої системи розпізнавання мовців критичного застосування.