ТЕХНОЛОГІЯ ОЦІНЮВАННЯ КОМПЛЕКСНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО РИЗИКУ ЗА ДОПОМОГОЮ ВЕБ-СЕРВІСУ - Мокін, В. Б.; Собко, Б. Ю.; Жуков, С. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розглянуто актуальну задачу моніторингу, оцінювання та прогнозування комплексного екологічного ризику від розподілених у часі та просторі факторів небезпеки. Для розв’язання цієї задачі запропоновано інформаційну технологію та концепцію веб-сервісу і мобільного додатку для доступу до нього, основаного на просторово-часовій формалізації та комплексній обробці факторів небезпеки для людей та об’єктів довкілля. Наведено приклади застосування розробленого математичного апарату, які підтвердили його ефективність.