РОЗРОБКА КОМПЛЕКСНОЇ МОДЕЛІ ІНФОРМАЦІЙНО-ПОШУКОВОЇ ВЕБ-СИСТЕМИ ВІДКРИТИХ ЧИСЛОВИХ ДАНИХ - Мокін, В. Б.; Довгополюк, С. О.; Боцула, М. П.; Коханський, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Запропоновано нову комплексну модель інформаційно-пошукової веб-системи відкритих числових даних з прив’язкою одночасно у просторі, у часі та за ключовими словами на основі онтологічних моделей і семантичних мереж за географічною ознакою та змістовим описом, яка дозволяє досить швидко проектувати таку модель та забезпечувати за нею ефективний та релевантний пошук відкритих числових даних. Побудову семантичних мереж запропоновано здійснювати за принципом топології mesh-мереж, що забезпечує достатньо швидке проектування розгалуженої семантичної мережі. Продемонстровано працездатність розробленої моделі та підходів до формалізації відкритих числових даних на прикладі створеної авторами інформаційної веб-системи відкритих даних «ISODATA».