ЗАСІБ ВИМІРЮВАННЯ ПИТОМОЇ ЕЛЕКТРОПРОВІДНОСТІ МОЛОКА У МОЛОКОПРИЙМАЛЬНІЙ КАМЕРІ - Кучерук, В. Ю.; Кулаков, П. І.; Мостовий, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розглянуто засіб вимірювання питомої електропровідності молока у молокоприймальній камері, який забезпечує зменшення складової похибки вимірювання, зумовленої нерівномірністю силових ліній електричного поля у міжелектродному проміжку. Використання запропонованого засобу вимірювання дозволяє збільшити достовірність виявлення фактів фальсифікації молока розбавлянням водою та діагностики маститу.