ВИВЧЕННЯ ГЛИБИННОЇ СТРУКТУРИ КОГЕРЕНТНОЇ СКЛАДОВОЇ І НЕКОГЕРЕНТНОГО ФОНУ БАГАТОКРАТНО РОЗСІЯНОГО СВІТЛОВОГО ПОЛЯ ЗА ШИРОКОЇ ВАРІАЦІЇ СТРУКТУРНИХ І БІОФІЗИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ БІОТКАНИНИ - Абрамовіч, Н. Д.; Дік, С. К.; Кватернюк, С. М.; Петрук, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
На основі аналітичної методики оцінювання параметрів спекл-структури, що формується багатократно розсіяним світлом у багатошаровій біологічній тканині типу шкіри людини на довжинах хвиль видимого—ближнього ІЧ діапазону спектру досліджені глибинна структура освітленості від нерозвіяної, дифракційної і дифузійної компонент і глибинна структура некогерентного фону за широкої варіації структурних (товщина епідермісу) і біофізичних параметрів тканини — об’ємної концентрації меланіну Cm в епідермісі і капілярів Cb у дермі, ступені оксигенації S. Використано відомі розв’язки рівняння переносу випромінювання у біологічній тканині і зв’язок теорії поширення світла в розсіювальному середовищі з теорією когерентності.