ШВИДКІСТЬ ЗМІНИ ЧАСТОТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ В РЕЗУЛЬТАТІ ЗБІЛЬШЕННЯ ЧАСТКИ ГЕНЕРОВАНОЇ ПОТУЖНОСТІ ВІТРОВИМИ ЕЛЕКТРИЧНИМИ СТАНЦІЯМИ - Сегеда, М. С.; Дудурич, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Отримано результати обчислення сумарної інерційності синхронних генераторів електроенергетичної системи та швидкості зміни частоти з різними частками генерованої потужності вітровими електростанціями для різних варіантів під час зміни балансу генерованої та спожитої потужностей. Розглянуто вимоги систем регулювання частоти і типи контролерів для емуляції (наслідування) інерції.