ГЕОІНФОРМАЦІЙНИЙ АНАЛІЗ МІСЦЕВОСТІ З ТЕРИКОНАМИ ЗА ДАНИМИ КОСМІЧНОЇ ЗЙОМКИ - Сергєєва, К. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Подано методику оцінки техногенного впливу териконів на навколишнє середовище прилеглих територій, що базується на інформаційній моделі пожежонебезпеки і враховує відомості про стан рослинного покриву, температуру та вологість поверхні. Запропоновано підхід до проведення геоінформаційного аналізу щільності міської забудови, ділянок рослинного покриву, водних об’єктів і відкритих ґрунтів у межах буферних зон териконів для виявлення територій, що найбільше піддаються негативному впливу продуктів тління. Проведено апробацію на даних мультиспектральної космічної зйомки Landsat-TM.