РОЗРОБКА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ФОРМУВАННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ ВНУТРІШНЬОЇ БУДОВИ ГУМО-КОРДНОЇ БАГАТОШАРОВОЇ АМОРТИЗАЦІЙНОЇ ПРОКЛАДКИ - Ларін, О. О.; Таряник, А. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано інформаційну систему комп’ютерного моделювання пружних властивостей амортизаційної прокладки та розроблена інтелектуальна система вибору параметрів оптимального розташування армуючих волокон за допомогою генетичного алгоритму. Для розробки керувальної програми застосовано об’єктно-орієнтований підхід. Програма є інтегрованою комп’ютерною системою, що має інтерактивний графічний інтерфейс користувача. Програма взаємодіє зі скінченно-елементним комплексом для проведення інженерних розрахунків та має власний модуль для демонстрації тривимірної геометрії, що працює на основі бібліотеки OpenGL.