ПРАКТИЧНА РЕАЛІЗАЦІЯ ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ПОТОКАМИ ПОТУЖНОСТІ ДЛЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВЗАЄМОВПЛИВУ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ ЗА ДОПОМОГОЮ КРОС-ТРАНСФОРМАТОРА - Лежнюк, П. Д.; Рубаненко, О. Є.; Килимчук, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розглянуто задачу зменшення додаткових втрат активної потужності викликаних взаємними та транзитними перетокам потужності електричної мережі, шляхом визначення оптимального місця встановлення крос-трансформатора та його кута в мережах нижчої напруги на прикладі тестової схеми ІЕЕЕ 230/138 кВ. Оцінено техніко-економічний ефект встановлення крос-трансформатора в електричну мережу.