МЕТОД ТА СИСТЕМА ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ЕЛЕКТРОМОБІЛЕМ, ЩО РУХАЄТЬСЯ У МІСЬКОМУ ТРАНСПОРТНОМУ ПОТОЦІ - Мокін, О. Б.; Мокін, Б. І.; Лобатюк, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано метод та систему оптимального керування електромобілем, що рухається у міському транспортному потоці зі змінною швидкістю, обумовленою знаками світлофору та впливом транспортних засобів, що рухаються попереду. Показано, що за будь-якої швидкості електромобіля можна сформувати такий струм у якорі тягового електродвигуна постійного струму з послідовним збудженням, який мінімізуватиме витрати енергії акумулятора.