МЕТОД РОЗРАХУНКУ МІЦНОСТІ ЗЧЕПЛЕННЯ АСФАЛЬТОБЕТОННОГО ПОКРИТТЯ З ПРОЇЗНОЮ ЧАСТИНОЮ МОСТУ ПРИ ЗСУВІ ВІД ДІЇ ЕКСТРЕНОГО ГАЛЬМУВАННЯ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ - Онищенко, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано метод визначення міцності зчеплення асфальтобетонного покриття з проїзною частиною мосту, що враховує особливості експлуатації асфальтобетонного покриття на залізобетонних мостах, зокрема, концентрацію напружень та значних горизонтальних зсувних деформацій внаслідок того, що за високих температур суттєво зменшується модуль пружності асфальтобетону, а модуль пружності прогонових будов мостів практично не змінюється. Використання запропонованого методу дозволить ще на етапі проектування асфальтобетонного покриття на залізобетонних мостах вибирати найбільш зсувостійкий матеріал покриття з відповідними розрахунковими характеристиками. Це дозволить зменшити експлуатаційні витрати під час його утримання.