ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ОБГРУНТУВАННЯ РЕЖИМУ РАДІОЧАСТОТНОЇ АБЛЯЦІЇ ТКАНИН МІОКАРДУ ДЛЯ ОПЕРАЦІЇ MAZE НА ВІДКРИТОМУ СЕРЦІ - Сичик, М. М.; Максименко, В. Б.; Кравчук, Б. Б.; Лафета, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Досліджено взаємозв’язки роздільного впливу потужності та температури радіочастотної енергії із розмірами деструкції ділянок серця за використання двох типорозмірів електродів. Визначені ефективні і безпечні режими та параметри радіочастотної абляції. Практичне впровадження результатів експериментальних досліджень зменшило розміри деструкції тканин серця за ефективного усунення аритмій. Таким чином визначені мінімально необхідні і достатні характеристики радіочастотної потужності і температурного впливу для усунення аритмій в операціях Maze.