ПОЗИЦІЙНИЙ МЕТОД ОЦІНЮВАННЯ ХАРАКТЕРИСТИК БІТОВИХ ПОМИЛОК - Кичак, В. М.; Тромсюк, В. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розробленопозиційний метод оцінювання бітових помилок, який на відміну від інших враховує позиції вставок і випадань (видалень) бітів, що дозволяє виявляти бітові помилки на фоні адитивних завад і оцінювати їх характеристики. Метод дозволяє відокремлювати одну від одної помилки різних типів: вставки, випадання і фонові адитивні помилки.