СКЛАДНІСТЬ КЛАСУ СЕМАНТИКО-ЗАЛЕЖНИХ ЗАДАЧ ОБРОБКИ ТЕКСТУ - Бісікало, О. В.; Богач, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розглянуто формальні ознаки класу семантико-залежних задач обробки тексту, обґрунтовано його NP-повну процедурну складність. На основі аналогії між задачами про рюкзак та автоматичного реферування тексту показано доцільність використання формальних лінгвістичних знань з огляду на зменшення процедурної складності. Запропоновано універсальний підхід до обробки тексту з урахуванням зв’язків між сутностями, отримано його інформаційну оцінку та визначено шляхи удосконалення.