АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ СИЛОВИХ АКТИВНИХ ФІЛЬТРІВ НА ПРОМИСЛОВИХ ОБ‘ЄКТАХ - Козлов, В. С.; Пересунько, І. І.; Антоненко, А. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розглянуто стратегії впровадження силових активних фільтрів на об’єктах промисловості (індивідуальна компенсація, групова компенсація, загальна компенсація, змішана компенсація). Наведено основні складові методу визначення вибору найдоцільнішої стратегії впровадження силових активних фільтрів. Як коректор авторами запропоновано використовувати активний фільтр із системою екстремального регулювання, оснований на використанні «критерію якості компенсації», мінімізуючи який досягається найкращій результат корекції для конкретного пристрою. В статті наведено результати фізичного моделювання прототипу силового активного фільтра, який працює в режимі подавлення вищих гармонік струму, балансування навантаження та компенсації реактивної потужності.