УТОЧНЕНИЙ РОЗРАХУНОК ПАРАМЕТРІВ КОМПЕНСАЦІЙНО-СИМЕТРУВАЛЬНОГО ПРИСТРОЮ НА ОСНОВІ ПОПЕРЕДНЬОГО АНАЛІЗУ КОМПЕНСОВАНОГО РЕЖИМУ - Ягуп, В. Г.; Ягуп, К. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано метод розрахунку параметрів компенсійно-симетрувального пристрою, оснований на попередньому аналізі режиму повної компенсації реактивної потужності. Цей режим визначається на візуальній моделі без підключення компенсувального пристрою за допомогою оптимізаційних методів. З цією метою проводиться штучне розділення схеми з використанням керованих джерел напруги та струму.