ЕВОЛЮЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ АВТОМАТИЧНОГО ПОЖЕЖОГАСІННЯ ДЛЯ АВТОТРАНСПОРТНОЇ ТЕХНІКИ - Потєха, В. Л.; Кузнєцова, О. В.; Потєха, О. В.; Мельник, В. П.; Турчик, П. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Подано результати еволюційного моделювання системи автоматичного пожежогасіння для автотранспортної техніки. Наведено технічну інтерпретацію основних генетичних термінів, які використовуються у роботі: хромосома, підсистема, ген, матриця у двійковому коді, кросинговер і мутація. Дослідження дозволило виявити підсистеми, удосконалення яких шляхом використання блокових і елементних інновацій може забезпечити підвищення технічного рівня системи автоматичного пожежогасіння. Залежність зміни значень функції пристосованості по поколіннях хромосом може бути використана для оцінки швидкості еволюції системи автоматичного пожежогасіння.