Оптимізація процесу виробництва складних фосфоровмісних добрив - Василінич, Т. М.; Сакалова, Г. В.; Петрук, Г. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Одержано кореляційні моделі залежностей між ознаками якості фосфоровмісних мінеральних добрив та технологічними параметрами їх виробництва. Розраховано оптимальні значення співвідношення хімічних реагентів та температури процесу, які показують, що за наявних нормативних обмежень можливе стійке одержання готового продукту високої якості.