ВПЛИВ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ СКЛА ОПТИЧНОГО ВОЛОКНА НА ХВИЛЕВОДНУ ДИСПЕРСІЮ СИГНАЛУ - Стащук, О. М.; Степанов, Д. М.; Багачук, Д. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Проведено дослідження питомої хвилеводної дисперсії сигналу в ступеневих оптичних волокнах різних за хімічним складом серцевини та оболонки. Виконано аналіз залежності цього параметра передавання від довжини хвилі оптичного сигналу. Встановлено вплив легуючих домішок на значення питомої хвилеводної дисперсії.