ОКРУГЛІСТЬ, КОМПАКТНІСТЬ ТА ВИДОВЖЕННЯ ГРАФІКІВ ЕЛЕКТРИЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Коменда, Т. І.; Коменда, Н. В.; Давиденко, Л. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Здійснений детальний аналіз морфометричних показників нерівномірності (округлості, компактності та видовження) графіків електричного навантаження. Наведено декілька прикладів їх спрощеного розрахунку на основі використання правильних багатокутників, які є примітивним відображенням графіків електричного навантаження. Вказано, що для розрахунку морфометричних показників нерівномірності навантажень систем електропостачання необхідно використовувати розроблене програмне забезпечення.