СПОСІБ ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ В СИСТЕМАХ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ З ДВИГУННИМ НАВАНТАЖЕННЯМ - Сивокобиленко, В. Ф.; Деркачов, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано спосіб підвищення надійності електроживлення двигунного навантаження в діючих схемах за рахунок скорочення перерви живлення в режимах АВР. Підвищення досягається застосуванням спеціального пристрою швидкодійного АВР, в якому в разі короткого замикання в живлячій мережі подають сигнал на відключення вимикача робочого живлення і за появи струму в ланцюзі його котушки відключення включають вимикач резервного живлення. За відмови у відключенні короткого замикання вимикачем робочого живлення подають сигнал на відключення вимикача резервного живлення. Переваги цього підходу показані на прикладі двотрансформаторної підстанції, для якої можливе застосування швидкодійного АВР без заміни серійного секційного вимикача на дорогий швидкодійний.