СПОСТЕРІГАЧ ГАРМОНІЧНОГО СКЛАДУ ТРИФАЗНОГО СТРУМУ ДЛЯ ПАРАЛЕЛЬНИХ АКТИВНИХ ФІЛЬТРІВ - Пересада, С. М.; Ковбаса, С. М.; Зайченко, Ю. М.; Дученко, А. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Подано результати розробки та експериментального дослідження спостерігача гармонічного складу трифазного струму мережі живлення. Запропонований спостерігач базується на концепції розділення кожної гармоніки на позитивну та негативну послідовності. Розроблений спостерігач забезпечує асимптотичне оцінювання гармонічного складу струму мережі, що підтверджено шляхом математичного моделювання та експериментального тестування.