ІНВАРІАНТНІСТЬ ДО ВАРІАЦІЙ АКТИВНОГО ОПОРУ РОТОРА В СИСТЕМАХ ВЕКТОРНОГО КЕРУВАННЯ АСИНХРОННИМИ ДВИГУНАМИ - Пересада, С. М.; Трандафілов, В. М.; Желінський, М. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Представлено результати порівняльного експериментального тестування алгоритму прямого векторного керування асинхронними двигунами, інваріантного до варіацій активного опору ротора, з алгоритмом поліпшеного непрямого векторного керування, який є робастним до цих варіацій. Експериментально показано, що на відміну від існуючих робастних алгоритмів, інваріантний алгоритм забезпечує збереження динамічних показників якості керування та зниження додаткових втрат у машині у разі впливу обмежених варіацій активного опору ротора в усіх робочих режимах електроприводу, включаючи малі швидкості обертання.