ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ ДЛЯ ДЕРЕВООБРОБНОЇ ГАЛУЗІ: ДУАЛЬНИЙ ФОРМАТ - Пристая, О. Д.; Врублевська, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Досліджено проблеми підготовки фахівців для деревообробної галузі, їх працевлаштування і задоволення потреб регіонального ринку праці. Проаналізовано категорію «професійна освіта», пріоритети ЄС щодо її розвитку і підходи до подолання розриву між результатами навчання і сучасними знаннями і навичками, необхідними для практичної роботи. Висвітлено зарубіжний досвід реалізації дуальних освітніх програм університетського рівня, які поєднують академічний курс з навчанням на робочому місті, та їх структуру для спеціальності «Технології оброблювання деревини». Запропоновано підходи до вирішення проблеми модернізації університетських освітніх програм професійного спрямування в Україні.