Граничні можливості інформаційної ємності мереж SWANET з урахуванням характеристик заголовків пакетів - Лисенко, Г. Л.; Тужанський, С. Є.; Даду, Мотаз Х Я (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто особливості впливу характеристик заголовків пакетів в оптичних мережах SWANET на інформаційну ємність з урахуванням лінійних та нелінійних оптичних ефектів у оптичному волокні. Досліджено спектральні особливості заголовків пакетів у SWANET. Проаналізовано механізми підвищення інформаційної ємності SWANET та DWDM-мереж зі швидкістю передачі даних 40 Гбіт/с.