ІМПУЛЬСНИЙ ОПІР ЗАЗЕМЛЕННЯ ОПОР ПОВІТРЯНИХ ЛІНІЙ ТА ЙОГО ВПЛИВ НА НАДІЙНІСТЬ ГРОЗОЗАХИСТУ - Журахівський, А. В.; Ліщак, І. В.; Бінкевич, Т. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Проведено аналіз впливу зміни імпульсного опору заземлення на надійність грозозахисту повітряних ліній (ПЛ). Проведено серію математичних симуляцій для ПЛ різних класів напруг, виконаних на різних типах опор, а також побудовані криві небезпечних параметрів за різних значень імпульсного опору. Розраховано ймовірності появи небезпечних атмосферних перенапруг від величини імпульсного опору заземлення опори.