ПОЕТАПНИЙ СИНТЕЗ ЗРОСТАЮЧОЇ МОДУЛЬНОЇ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ ДЛЯ РЕГУЛЯТОРА ТЕМПЕРАТУРИ ТЕПЛОНОСІЯ НА ТЕЦ - Махотіло, К. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Розглянуто використання зростаючих модульних нейронних мереж для поетапного синтезу нейромережевого регулятора температури теплоносія на ТЕЦ. Запропоновано архітектуру зростаючої модульної нейромережі на базі тришарового перцептрона, що дозволяє виконувати навчання модулів мережі за допомогою генетичного алгоритму. На прикладі тестової задачі показано скорочення часу та підвищення точності навчання зростаючої нейромережі у порівнянні з нейромережею фіксованої архітектури. На базі запропонованого типу зростаючої мережі успішно розв’язано задачу синтезу нейрорегулятора температури теплоносія на ТЕЦ, який забезпечує заданий добовий відпуск тепла і стабільну середньогодинну температуру зворотного теплоносія.