ХАРАКТЕРИСТИКА ТЕРМІТНИХ СУМІШЕЙ НА ОСНОВІ ОКСИДУ ЗАЛІЗА FE3O4 ТА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ТЕМПЕРАТУРИ ГОРІННЯ НА ПРИКЛАДІ ЗАЛІЗО-АЛЮМІНІЄВОГО ТЕРМІТУ - Рудь, В. Д.; Самчук, Л. М.; Савюк, І. В.; Повстяна, Ю. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Проведено аналіз термітних сумішей на основі оксиду заліза Fe3O4. Викладено методику розрахунку температури горіння залізо-алюмінієвого терміту, отримано залежність калорійності терміту і кількості теплоти реакції від складу, яка показує, що зі збільшенням кількості теплоти збільшується відсотковий вміст заліза в продуктах реакції.