ЧИСЕЛЬНИЙ АНАЛІЗ МІЦНОСТІ КАНІСТР ЗА УМОВ СТАТИЧНОГО ТА ДИНАМІЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Гондлях, О. В.; Тимонін, О. М.; Чемерис, А. О.; Онопрієнко, В. Ю.; Копиленко, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Використовуючи програмний комплекс АПРОКС методом скінченних елементів, досліджено процес лінійного і нелінійного деформування каністр для зберігання нафтопродуктів. На базі розроблених скінченно-елементних моделей проведено чисельний аналіз та визначено напружено-деформований стан каністри для машинного масла. Наведено результати чисельного аналізу каністр для нафтопродуктів за умови їх штабельного зберігання, а також у разі падіння каністр. На основі виконаних розрахунків запропоновані проектно-конструкторські рекомендації щодо проектування подібного роду виробів.